Bedrijvencentrum Waregem visie strategie

In het Bedrijvencentrum Waregem doen we veel meer dan enkel ruimtes verhuren. Met onze inhouse kennis en ervaring ondersteunen en adviseren we onze huurders om hun bedrijf te doen groeien.

We delen ook graag via deze weg onze tips en tricks met jou. Lees hier onze eerste ondernemerstip: schrijf de visie en strategie van je bedrijf uit.

Waarom de visie en strategie van je bedrijf uitschrijven?

In het Bedrijvencentrum Waregem stellen we vaak vast dat vele ondernemers geen geschreven missie, visie en strategie over hun onderneming hebben. De meesten hebben wel verwachtingen, wensen en dromen. Maar het blijft vooral in gedachten hangen. Er is niets op papier – of op het scherm – te vinden. Toch is het ontzettend belangrijk om dit effectief uit te schrijven.

Of je nu een groot bedrijf, KMO of starter bent. Dat maakt geen verschil. Een geschreven missie, visie en strategie maakt alles voor iedereen helderder en concreter. Het maakt ook duidelijk of de missie, visie en strategie die je in je hoofd hebt haalbaar zijn of niet. Het zorgt ervoor dat jouw ideeën niet enkel bij dromen blijven. Dankzij een geschreven plan maak je jouw ideeën effectief waar en heb je veel meer kans op succes en groei.

Visie en strategie als dynamisch gegeven

Weet goed dat een uitgeschreven plan geen eindpunt is. Het is niet omdat jouw strategie op papier is uitgetekend, dat die eens en voor altijd definitief is. De marktomgeving verandert ook regelmatig. Pas jouw visie en strategie hierop aan en stuur regelmatig bij om mee te zijn met deze veranderingen.

Tips bij het uitschrijven van je visie en strategie

Wil je aan de slag gaan? Volg dan zeker deze 3 gouden tips.

  • Hou het eenvoudig en duidelijk. Pas alles in op maximaal één A4-tje.
  • Deel jouw visie en strategie mee aan je team of andere stakeholders, zodat je feedback krijgt.
  • Check regelmatig of jouw plan nog steeds up-to-date is en of je onderneming er zich wel degelijk naar gedraagt.

De volgende stap

Na het neerpennen van je missie, visie en strategie, is de volgende stap het opstellen van je business plan. Hierin onderbouw je jouw strategie met facts en figures.

Geïnteresseerd om een beroep te doen op onze ervaring in deze materie? Laat het ons weten. We zijn altijd bereid om dit met jou te delen.