Nestor, naar eigen zeggen het eerste uitzendbureau in Vlaanderen voor vijftigplussers, krijgt massale belangstelling. Amper enkele uren na de officiële lancering staat de teller op 200 nieuwe kandidaten.

Twee jonge ondernemers, marketeer Nicolas Moerman (29) uit Kortrijk en HR-expert Mathieu Vandenhende uit Gent, lanceren Nestor, een uitzendkantoor dat zich richt op vijftigplussers en gepensioneerden. Nestor is gevestigd in het Waregemse bedrijvencentrum met satellietkantoren in Kortrijk en Gent. Maar het rekent vooral op zijn digitale platform om kandidaten over heel Vlaanderen te bereiken.

'Die leeftijdsgrens van 50 is niet absoluut, iemand van 49 mag ook bij ons aankloppen', zegt Vandenhende. 'We zijn ervan overtuigd dat er in die oudere leeftijdscategorie veel mensen zijn die goesting hebben om te werken en geïnteresseerd kunnen zijn in jobs van flexibele aard. Net zoals jongeren ingezet worden voor studentenjobs, willen wij onze 'Nestors' inzetten als ervaren medewerkers voor tijdelijke, flexibele en deeltijdse jobs.'

De respons is enorm. Amper enkele uren na de officiële lancering donderdagochtend zijn er zowat 200 kandidaturen binnengelopen via de website. Daarmee verdubbelt Nestor, dat al enkele weken onder de radar actief was, in een klap zijn aantal kandidaat-uitzendkrachten, tot zowat 400.

Het jonge bedrijf kan die kandidaten voorlopig nog maar 15 jobs aanbieden. 'Maar dat zal snel uitbreiden. De eerste klanten-bedrijven zijn binnen en er lopen contacten voor nieuwe partnerships', zegt Vandenhende. Onder meer de supermarktgroep Lidl en de verfwinkelketen Colora gaan met Nestor in zee.

De 73-jarige Frans is een van de eerste uitzendkrachten die via Nestor een baan vond. Hij werkt drie dagen per week als koerier voor een wasserij. Maar het is niet zo dat Nestor uitsluitend op handenarbeid en klusjesdiensten mikt.

'Er is nog een tweede belangrijke categorie, de experten die jonge bedrijven deeltijds kunnen bijstaan. Denk aan een boekhouder die een start-up enkele dagen in de week helpt. Dat is voor beide partijen ideaal. De start-up kan zich nog geen voltijdse boekhouder permitteren. De 50-plusser heeft geen zin meer in een voltijdse baan, maar ziet een tijdelijke opdracht wel zitten', zegt Vandenhende.

Nestor heeft de financiële steun van een stille privé-investeerder en werd de voorbije maanden begeleid door Start it @kbc, de startersbegeleider van KBC. 'Dankzij die samenwerking zullen we kandidaat-uitzendkrachten niet alleen in onze kantoren, maar ook in de locaties van Start it kunnen ontvangen', zegt Vandenhende. Daarnaast kan het uitzendbureau rekenen op de steun van de arbeidsbemiddelaar VDAB.

Op 13 april zal het startende bedrijf figureren in het Canvas-programma Eerste Kwartaal.

Bron: De Tijd