WAREGEM – Met  jaar bijna 20 ervaring in export van vloerbekleding startte Werner Goemaere in 2016 Feelds op, een bedrijf dat zich focust op de ontwikkeling en internationale commercialisatie van premium kunstgras voor residentiële en commerciële toepassingen, naar de professionele markt van retailers, distributeurs en landscapers. Op minder dan twee jaar tijd realiseert hij een kwantumsprong.

Feelds speelt in op de hype van kunstgras die reeds heerst in vele landen. De wijzigende way of life tendens en bouwtrends zorgen voor een grote belangstelling. Kleinere luxueuze tuinen of luxueuze terrassen van appartementen worden meer en meer uitgerust met kunstgras. De voordelen zijn legio, vindt Werner Goemaere: geen onderhoud, meer vrije tijd voor hobby en familie en reizen.  “Maar het gras moet er wel echt uitzien”, merkt hij ook op.

Feelds is een echt merk van eigen bodem: ontwikkeling, productie, logistiek, marketing, alles gebeurt hoofdzakelijk vanuit West-Vlaanderen.  “We kiezen bewust voor partnerships in de regio, alleen zo kunnen we kwaliteit op een hoog niveau garanderen”, vindt Goemaere. “Die keuze voor kwaliteit loont. Inmiddels is Feelds reeds aanwezig in 13 landen.  De focus ligt vooral op Benelux, U.K. en Zuid-Europa, maar recent kwamen ook vertegenwoordigers aan boord voor Duitsland en Centraal-Europa. Ook klanten in Centraal-Amerika en het Midden-Oosten hebben intussen de weg naar Feelds gevonden.”

Anders zijn

De aanpak van Feelds is heel simpel: een kwalitatief hoogwaardig product, een zachte vezel die héél natuurlijk oogt, gemakkelijk te plaatsen en te onderhouden, met een servicemodel dat perfect aangepast is aan de noden van de verschillende doelgroepen. “Mede door snelheid, efficiëntie en een extreme klantgerichtheid vindt Feelds succesvol zijn weg in de markt, waar toch vooral grote spelers domineren”, aldus Werner Goemaere. “Een grote speler werkt per definitie trager en politieker, waardoor onze aanpak wel gesmaakt wordt bij onze klanten.”

Feelds heeft zijn hoofdkantoor in het Bedrijvencentrum Waregem. Dit artikel verscheen online op de site van Made in West-Vlaanderen.