WAREGEM – Het Bedrijvencentrum Waregem bestaat bijna dertig jaar en blijft maar groeien. Vandaag huisvest het 33 bedrijven en is er een constante bezettingsgraad van 95 procent in de huidige 43 ruimtes van 24 m2 tot 120 m2.  Sinds de start in 1990 verdubbelde de capaciteit van het Bedrijvencetrum. ‘Architect’ achter dit succesverhaal is directeur Marleen Goossens-Demuynck, die alles van bij het begin meemaakte. “En we gaan op ons elan door”, zegt ze. “De nood aan grotere ruimtes voor groeiende bedrijven dringt zich meer en meer op.”

Drie nieuwe loodsen van ongeveer 250 m2 werden aangekocht en zijn instapklaar.  De mooie, functionele en perfect gelegen loodsen bevinden zich naast het Bedrijvencentrum, op de site 17West. De loodsen beschikken over een geïntegreerd kantoor, eigen sanitair en kitchenette en parking.  Bovendien kunnen de bedrijven die er een loods innemen, gebruik maken van het zeer ruime dienstenpakket van het Bedrijvencentrum.  Dit houdt onder meer het gebruik van vergaderzalen in, een telefoon permanentie, leveren en versturen van pakjes, administratieve assistentie, enzovoort.

“Gezien het stijgende succes van het Bedrijvencentrum, is deze expansie de tweede in vier jaar tijd”, aldus Marleen Goossens-Demuynck. “In het hoofdgebouw werden ruime vergaderzalen gerealiseerd. Ook externe bedrijven maken gretig gebruik van deze professionele accommodatie. Het Bedrijvencentrum en de Doorgangsgebouwen zijn schitterend gelegen en de innovatieve diensten doen de rest. Zowel voor de starter, de groeier, het buitenlandse bedrijf en de spin off zijn het Bedrijvencentrum en de Doorgangsgebouwen met hun variatie aan loodsen en kantoren de place to be. We kijken nu ook al uit naar ons volgende project: de realisatie van zonnepanelen. We willen immers inspelen op duurzaamheid en innovatie.”